Šárka Zajíčková 5 min. 60 min.

Banánový chlebíček s vlašskými ořechy chutná naprosto božsky. Díky banánům je krásně vlahý. A jelikož na chuti není vůbec poznat, že se jedná o bezlepkový moučník, nepohrdne jím ani ten, kdo se lepku vyhýbat nemusí. 🙂

Bezlepkový banánový chlebíček

Suroviny:

  • 3 banány
  • 250 g rýžové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g másla bez laktózy
  • 3 vejce
  • 150 ml vody
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů

Postup:

  1. Banány oloupeme a rozmačkáme na kaši.
  2. Do mísy nasypeme mouky, prášek do pečiva, cukr, sůl a skořici a promícháme.
  3. K sypkým ingrediencím přidáme rozmačkané banány, vodu, vanilkový extrakt, vejce, rozpuštěné máslo a opět pořádně zamícháme.
  4. Nakonec do těsta přidáme nahrubo nasekané vlašské ořechy.
  5. Těsto nalijeme do formy na chléb a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů Celsia.
Bezlepkový banánový chlebíček
Bezlepkový banánový chlebíček s ořechy