Šárka Zajíčková 5 min. 10 min.

Doba přípravy: 5 minut Doba vaření: 10 minut
Tyto arašídové kuličky chutnají podobně jako tyčinka Snickers. Akorát, že jsou Low-FODMAP a navíc i mnohem zdravější. ☺ Kuličky vznikly úplnou náhodou, když jsem se snažila o domací proteinové tyčinky. V průběhu přípravy jsem ale změnila názor a rozhodla se vytvořit sladké kuličky. Jsou výborné jako malá chuťovka, když vás honí mlsná a dovedu si je představit i na Vánoce jako druh nepečeného cukroví.

Arašídové kuličky s quinoou

Suroviny:

  • 1 lžíce sušených brusinek
  • 2 lžíce sušených borůvek
  • 1 vrchovatá lžička konopného proteinu
  • 10 para ořechů
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 3 vrchovaté lžíce quinoových pukanců

Postup:

  1. Para ořechy společně s borůvkami a brusinkami rozemeleme najemno.
  2. Přidáme konopný protein, arašídové máslo, javorový sirup, pukance quinoi a pořádně promícháme.
  3. Ze vzniklé hmoty tvoříme malé kuličky.
  4. Ty pak dáme přes noc do lednice, aby ztuhly a všechny chutě se pěkně spojily.
Arašídové kuličky s quinoou
Arašídové kuličky s quinoou