Šárka Zajíčková 10 min. 45 min.

Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 45 minut
Bábovka je naprostá klasika, která se dá udělat na mnoho způsobů – s kakaem, oříšky, citrónem nebo třeba s kokosem. Kombinace kakaa a kokosu nikdy nezklame a perfektně uspokojí chuť na sladké. Výborně chutná třeba s čajem. Já ji zapíjela kokosovo-čokoládovým rostlinným mlékem a byla to lahůdka. ☺ Dovnitř bábovky jsem však tentokrát nepoužila žádné mléko a vystačila si pouze s vodou. Na výsledku to ale nebylo vůbec znát. Formu na bábovku používám silikonovou, kterou není potřeba vymazávat a vysypávat. Pokud byste používali klasickou, vymažte ji rostlinným máslem a vysypte jakoukoliv bezlepkovou moukou nebo v tomto případě třeba kokosem.

Bezlepková bábovka s kokosem a kakaem

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 200 moučkového cukru
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g rýžové mouky
  • 100 g tapiokové mouky
  • 3 lžíce kokosu
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 ml vody

Postup:

  1. Začneme tím, že vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
  2. Postupně pak přidáváme kokosový olej, obě mouky, prášek do pečiva, kokos a kakao.
  3. Vše rozmixujeme ručním mixérem dohladka. Podle konzistence pak přiléváme vodu.
  4. Mně stačilo 100 ml, ale pokud by se vám zdálo těsto příliš husté, můžete ještě trochu přidat.
  5. Ve chvíli, kdy jsme s konzistencí těsta spokojení, nalijeme ho do připravené formy.
  6. Pečeme na 180 stupňů Celsia přibližně 45 minut.
  7. Zda je těsto upečené, si jednoduše zkontrolujete zapíchnutím dřevěné špejle.
  8. Pokud je špejle po vyjmutí suchá a nemá na sobě přilepené kousky těsta, je bábovka upečená.
  9. Po zchladnutí bábovku vyndáme z formy a na závěr ještě poprášíme moučkovým cukrem.
Bezlepková bábovka s kokosem a kakaem
Bezlepková bábovka s kokosem a kakaem