Šárka Zajíčková 5 min. 60 min.

Bábovka je ideální dobrota k čaji. Skvělé na této ořechové bábovce je to, že není sama o sobě příliš suchá, ale je naopak krásně vláčná.

Bezlepková ořechová bábovka

Suroviny:

  • 200 g rýžové mouky
  • 150 g tapiokové mouky
  • 100 ml bezlaktózového mléka
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 4 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 5 lžic mletých vlašských ořechů

Postup:

  1. Vejce vyšleháme společně s moučkovým a vanilkovým cukrem.
  2. Přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, mléko a promícháme.
  3. Nakonec přimícháme také vlašské ořechy a skořici.
  4. Těsto nalijeme do formy na bábovku a pečeme na 180 stupňů Celsia přibližně 60 minut.
Bezlepková ořechová bábovka
Bezlepková bábovka s ořechy