Šárka Zajíčková 10 min. 15 min.

Honí vás mlsná, ale chcete se vyhnout lepku a laktóze? Vyzkoušejte tyhle sušenky z bezlepkové mouky a bez mléčných produktů. Jsou plné brusinek i ořechů a k zahnání chuti na sladké stačí malé množství.

Bezlepkové brusinkové sušenky s ořechy

Suroviny:

  • 100 g rýžové mouky
  • 50 g pohankové mouky
  • 0,5 sáčku prášku do pečiva
  • 100 g kokosového tuku
  • 120 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g sušených brusinek

Postup:

  1. V misce smícháme pohankovou i rýžovou mouku, prášek do pečiva a třtinový cukr.
  2. Ořechy nasekáme na menší kousky. Pokud máme větší brusinky, pokrájíme je na poloviny nebo třetiny.
  3. Ke směsi přidáme kokosový tuk, vejce, sůl, oříšky i brusinky a pořádně promícháme.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvarujeme menší placičky a položíme na plech.
  5. Dáme péct na 180 stupňů Celsia přibližně na 15 minut. Jakmile sušenky zezlátnou, jsou hotové.
Bezlepkové sušenky s brusinkami a ořechy
Bezlepkové brusinkové sušenky s ořechy