Šárka Zajíčková 10 min. 15 min.

Piškoty jsou ideální svačinkou na cesty. Stačí jich pár hodit do kabelky, a když vás přepadne hlad, tak víte, že máte po ruce snack, který splňuje požadavky LOW-FODMAP diety a ještě vás zasytí. Bezlepkové piškoty se ale hodí také do jogurtu, pudinku nebo třeba k čaji. Já osobně si piškoty dělám alespoň 1x týdně, protože jsem na nich závislá. Nečekejte ale chuť klasických piškotů, které znáte z obchodů. Tyto piškoty chutnají spíš jako sušenky.

Suroviny:

  • 2 vejce
  • 40 g moučkového cukru
  • 55 g cukru krupice
  • 100 g rýžové mouky
  • 35 g kukuřičné mouky
  • špetka soli

Postup:

  1. Nejprve z bílků ušleháme tuhý sníh.
  2. Poté žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme k nim mouky, špetku soli a bílky.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé kopečky. Pečeme na 170 stupňů Celsia 15 minut.