Šárka Zajíčková 15 min. 30 min.

Skořicové šneky jsem vždycky milovala a pravidelně jsem je dělávala z klasického listového těsta. Kvůli eliminační fázi low-FODMAP diety jsem však musela ze stravy úplně vyřadit lepek. Svých skořicových šneků jsem se přesto nehodlala vzdát. 🙂 A tak jsem si koupila bezlepkové listové těsto a pustila se do toho. Chuť i výsledný vzhled bezlepkových šneků se od těch klasických trochu liší, ale přesto jsou moc dobré. K odpolednímu čaji jsou jako dělané. 🙂

Bezlepkoví skořicoví šneci

Suroviny:

  • 1 balení bezlepkového listového těsta
  • 2 lžíce rostlinného tuku
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 10 mletých mandlí
  • 4 lžíce krupicového cukru

Postup:

  1. Listové těsto vyválíme na tenkou placku tak, aby měla obdélníkový tvar.
  2. Rostlinný tuk si necháme rozehřát a poté do něj zamícháme skořici, mleté mandle a cukr. Všechno pořádně promícháme.
  3. Směsí potřeme celý povrch těsta a snažíme se dostat i do rohů.
  4. Těsto zarolujeme a postupně nožem ukrajujeme přibližně 0, 5 cm plátky.
  5. Plech vyložíme pečícím papírem a šneky na něj opatrně pokládáme. Mezi jednotlivými kousky nechávejte centimetrovou mezeru, protože při pečení šneci lehce zvětší svůj objem.
  6. Pečeme na 175 stupňů Celsia přibližně 30 minut.
Bezlepkoví skořicoví šneci
Bezlepkoví šneci se skořicí