Šárka Zajíčková 5 min. 40 min.

Jemné piškotové těsto s čerstvým ovocem přelité malým množstvím želatiny se příjemně rozplývá na jazyku. Piškot je téměř k nerozeznání od klasické „lepkové“ verze, a proto bude chutnat i těm, kteří se glutenu nevyhýbají.

Bezlepkový piškot s čerstvým ovocem

Suroviny:

  • 200 g cukru krupice
  • 5 vajec
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 140 g rýžové mouky
  • 40 g čirokové mouky
  • 2 lžíce vody
  • kvalitní jahodová marmeláda
  • 1 balíček práškové želatiny
  • 200 g čerstvých jahod
  • 100 g čerstvých malin
  • 100 g čerstvých borůvek

Postup:

  1. Vejce s cukrem pořádně vyšleháme.
  2. Ke směsi přidáme oba druhy mouky, pudinkový prášek a vodu. Promícháme a vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech.
  3. Pečeme 15 minut na 200 °C.
  4. Těsto necháme úplně vychladnout a poté ho pomažeme vrstvou jahodové marmelády. Množství záleží na tom, jak moc jste na sladké. 🙂
  5. Na vrstvu marmelády klademe čerstvé ovoce. Maliny a borůvky vcelku, jahody pokrájené na plátky.
  6. V hrnci si připravíme želatinu, kterou nakonec ovoce přelijeme. Bude nám stačit jen opravdu malé množství, aby se ovoce jen lehce obalilo.
Bezlepkový piškot s čerstvým ovocem
Bezlepkový piškot