Šárka Zajíčková 10 min. 40 min.

Karbanátky z brokolice a uzeného tofu chutnají skvěle s vařeným bramborem i s bramborovou kaší. Poslouží vám jako lehký oběd či večeře.

Brokolicové karbanátky

Suroviny:

  • 1/2 brokolice
  • 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 balení uzeného tofu
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička majoránky
  • brambory
  • kmín

Postup:

  1. Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme krátce na páře. Uvařenou brokolici pak rozmačkáme vidličkou.
  2. Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme cca na 20 minut vařit se solí a kmínem.
  3. Uzeného tofu vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši.
  4. V míse smícháme brokolici, tofu, jemné ovesné vločky, lněné semínko, strouhanku, vejce, sůl, pepř, majoránku a olej. Směs pořádně promícháme.
  5. Z hmoty tvarujeme karbanátky a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečeme na 180 stupňů Celsia cca 40 minut (dokud karbanátky nezezlátnou).
  7. Karbanátky podáváme společně s vařenými brambory.
Brokolicové karbanátky