Šárka Zajíčková 10 min. 25 min.

Bábovka s citrónem je skvělou volbou v případě, že nemáte rádi příliš suché moučníky (tato bábovka je totiž příjemně vláčná) a zároveň se vám nechce péct nic složitého. Budete ji mít upečenou za pár minut a ještě si na ni skvěle pochutnáte. Chuťově i vzhledově je bábovka k nerozeznání od té klasické „lepkové“. A pokud budete chtít změnu, zkuste místo dvou citrónů použít jeden pomeranč.

Citrónová bábovka bez lepku

Suroviny:

  • 300 g rýžové mouky
  • 2 lžíce tapiokového škrobu
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • kůra ze 2 citrónů
  • šťáva ze 2 citrónů
  • 4 lžíce rostlinného margarínu
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 100 ml vody

Postup:

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.
  2. Ke směsi přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme.
  3. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku.
  4. Pečeme přibližně 45 minut na 180 stupňů Celsia.
Citrónová bábovka bez lepku
Citrónová bábovka