Šárka Zajíčková 10 min. 45 min.

Na cuketách se mi líbí, že je můžete upravit snad na jakýkoliv způsob. Jsou výborné v zeleninových i masových směsích, dají se z nich vytvořit výborné placičky a skvělé jsou i jako součást moučníků. Buchta se skořicí byla krásně vlahá a přesto, že jsem cukety použila víc než dost, na chuti to nebylo ani trochu znát. Tento moučník tedy rozhodně doporučuju! 🙂

Cuketová buchta bez lepku

Suroviny:

  • 3 hrnky strouhané cukety
  • 2 hrnky rýžové mouky
  • 1 hrnek čirokové mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 3 vejce
  • šťáva a kůra z 1 citrónu
  • 1, 5 hrnku cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje

Postup:

  1. V míse smícháme postupně všechny ingredience a pořádně promícháme.
  2. Plech vymažeme tukem a vysypeme rýžovou moukou.
  3. Těsto na plech vylijeme a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů Celsia přibližně 45 minut. Během pečení hlídáme, aby se nám buchta nespálila.
  4. Ještě než buchta vychladne, posypeme lehce moučkovým cukrem.
Cuketová buchta bez lepku
Cuketová buchta