Šárka Zajíčková 5 min. 45 min.

Do slaného jahelníku můžete dát jakoukoliv Low-FODMAP zeleninu a výsledek je téměř vždy zaručený. Pokud do něj přidáte navíc nízkolaktózový sýr nebo sýr bez laktózy, docílíte ještě lepší chuti i konzistence.

Jahelník s parmazánem

Suroviny:

  • 400 g jáhel
  • 800 ml vody
  • 4 střední mrkve
  • sůl
  • bobkový list
  • 3 lžíce sterilované kukuřice
  • 100 g brokolice
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • pepř
  • sladká paprika
  • petrželka

Postup:

  1. Jáhly vaříme cca 15 minut, dokud se nevyvaří veškerá voda. Do vody můžete dát bobkový list pro lepší chuť.
  2. Mezitím na troše oleje podusíme mrkev nakrájenou na kostičky, kukuřici a brokolici rozebranou na růžičky.
  3. Uvařené jáhly smícháme s podušenou zeleninou, přidáme strouhaný parmazán, sůl, pepř, sladkou papriku a petrželku.
  4. Zapékací mísu vymažeme trochou rostlinného oleje nebo margarínu a vložíme do ní jáhlovou směs.
  5. Pečeme na 180 stupňů Celsia asi 30 minut, nebo dokud jahelník nezezlátne.
Jahelník s parmazánem
Slaný jahelník