Šárka Zajíčková 10 min. 40 min.

Jáhlové placičky jsou výborné jako příloha k různým omáčkám nebo jako chuťovka k vínu. Rozhodně se nebojte přidat do placiček hodně bylinek i parmazánu. Jáhly mají tu vlastnost natahovat do sebe chutě a tak je třeba se nebát výraznějšího ochucení.

Jáhlové placičky s parmazánem

Suroviny:

  • 200 g jáhel
  • 500 ml vody
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 5 lžic nastrouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl
  • 3 lžíce bylinkové směsi Devět sil (bazalka, kopr, dobromysl, estragon, libeček, pažitka, petržel, tymián, yzop)

Postup:

  1. Jáhly vaříme v 500 ml vody 10 – 15 minut doměkka a necháme je vychladnout.
  2. Když mají jáhly pokojovou teplotu, přidáme k nim vejce, rýžovou mouku, nastrouhaný parmazán, sůl, kurkumu a bylinky.
  3. Ze vzniklé hmoty tvoříme v ruce malé placičky a pokládáme je na plech, který jsme si předtím vyložili pečícím papírem.
  4. Pečeme přibližně 30 minut na 175 °C.
Jáhlové placičky s parmazánem
Jáhlové parmazánové placičky