Šárka Zajíčková 5 min. 20 min.

Šťavnatý losos se šťouchanými brambory a lehkým salátkem je ideální volbou, pokud chcete lehké jídlo, které vás zbytečně nezatíží, ale zároveň vám dodá dostatek živin. Příprava lososa je velmi jednoduchá a rychlá. A pokud seženete kvalitní čerstvé maso, výsledek máte téměř zaručený.

Losos se šťouchanými brambory

Suroviny:

  • steak z lososa s kůží
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • citrón
  • 6 brambor
  • 1 lžíce margarínu nebo másla bez laktózy
  • jarní cibulka – pouze zelená část
  • čerstvý listový špenát
  • cherry rajčátka

Postup:

  1. Brambory oloupeme a dáme vařit přibližně na 15 minut.
  2. Jakmile jsou brambory uvařené, slijeme z nich vodu, přidáme margarín, sůl a rozšťoucháme je. Nakonec ještě přidáme trochu jarní cibulky
  3. Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje.
  4. Jakmile je olej horký, položíme na něj lososa kůží dolů. Takto lososa opékáme přibližně 7 minut. Poté jej obrátíme a necháme na pánvi další 3 minuty.
  5. Lososa nenechávejte na pánvi déle než 10 minut, aby se nevysušil.
  6. Mezitím připravíme jako přílohu lehký salátek z čerstvého špenátu, cherry rajčátek a mletého pepře.
  7. Lososa podávejte se šťouchanými brambory, citrónem a salátkem ze špenátu a cherry rajčátek.
Losos se šťouchanými brambory
Losos s bramborem