Šárka Zajíčková 10 min. 20 min.

Máte chuť na něco lehkého, co vás zasytí bez pocitu těžkosti v žaludku a ještě uspokojí vaše chuťové pohárky? Marinované tofu díky čerstvému zázvoru, kurkumě, uzené paprice, sójové a rybí omáčce získá specifickou lehce pikantní chuť. A co k tomu? Hotovou směs doplňte nejlépe rýží nebo rýžovými nudlemi.

Marinované tofu se zeleninou

Suroviny:

  • 1 balení klasického tofu
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 2 lžíce bílé sójové omáčky bez lepku
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 bok choy
  • 1 menší konzerva bambusových výhonků
  • 1 lžička česnekového oleje
  • 1 lžička sezamových semínek

Postup:

  1. Tofu nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Přidáme sójovou a rybí omáčku, nastrouhaný zázvor, sůl, pepř, javorový sirup, kurkumu a uzenou papriku, pořádně promícháme a necháme 2 hodiny marinovat v lednici.
  2. Mrkev i cuketu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Bok choy opláchneme a také pokrájíme na tenké nudličky.
  3. Tofu osmahneme na lžičce česnekového oleje. Stačí 2 minuty z každé strany. Jakmile je tofu osmažené, vyndáme ho a na pánev přihodíme všechnu zeleninu.
  4. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme trochu sójové omáčky, podlijeme trochou vody a dusíme 10 – 15 minut.
  5. Podáváme s rýží a posypané sezamovými semínky.
Marinované tofu se zeleninou
Marinované tofu