Šárka Zajíčková 10 min. 20 min.

Muffiny na všechny možné způsoby doslova miluju. Stále zkouším nové LOW-FODMAP suroviny a různě je kombinuju. Spojení mrkve a banánu se tentokrát opravdu povedlo. Uvedené množství surovin vystačí asi na 16 muffinů. Těsto při pečení trochu vyběhne, proto doporučuju plnit košíčky pouze do ¾ a nechat jim trochu místa, aby vám těsto nepřeteklo.

Suroviny:

  • 2 zralé banány
  • 2 mrkve
  • 2 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 100 g rýžové mouky
  • 200 g pohankové mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 5 lžic oleje z vlašských oříšků
  • 250 ml ovesného mléka
  • skořice
  • špetka soli

Postup:

  1. Nejprve smícháme všechny sypké ingredience a postupně do nich vlijeme ovesné mléko, olej a rozklepneme vejce.
  2. Vymíchejte v hladké těsto pomocí ručního mixéru. Následně nalijte do forem na muffiny.
  3. Pečte na 180 stupňů Celsia asi 20 minut.