Šárka Zajíčková 5 min. 15 min.

Další ze série mých oblíbených ovesných kaší. Tentokrát jsem sáhla po rýžovém mléku a na ozdobení použila borůvky a para ořechy. Kaše sice nebyla tak hustá jako z kravského mléka bez laktózy, ale to vůbec nevadilo. Pokud byste ale přecejen chtěli kaši hustší, doporučuju lehce ubrat na mléku nebo naopak přidat na vločkách. Chuť kaše byla moc dobrá a para ořechy ji příjemně ozvláštnily.

Suroviny:

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 100 ml rýžového mléka
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • borůvky (čerstvé nebo mražené)
  • 3 para ořechy

Postup:

  1. V hrnci přiveďte k varu ovesné vločky, cukr a rýžové mléko.
  2. Nezapomínejte pravidelně míchat, aby se vám vločky nepřichytily.
  3. Jakmile se část mléka vypaří a kaše zhoustne, můžete kaši stáhnout z plotny.
  4. Ozdobte borůvkami a sekanými para ořechy a ihned podávejte.