Šárka Zajíčková 10 min. 35 min.

Ryby jsou pro výborným zdrojem bílkovin, a pokud je správně připravíme, jsou i velmi dobře stravitelné. Můžete je buď péct v troubě, dusit na páře nebo zprudka opéct na pánvi. Já jsem tentokrát zvolila druhou variantu a pangase připravila na páře. Příloha ve formě kaše z brambor a mrkve rybu skvěle doplnila. Kaši je ale potřeba dostatečně osolit, aby nebyla díky mrkvi příliš sladká. Toto jídlo je jednoduché na přípravu a velmi dobře stravitelné.

Pangas s bramborovo-mrkvovou kaší

Suroviny:

  • 1 filet pangase
  • 4 brambory
  • 1 střední mrkev
  • 50 ml rýžové smetany
  • 1 lžíce rostlinného másla
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření
  • petrželka

Postup:

  1. Nejprve pangase osolíme, posypeme bylinkami a dáme ho dusit na 20 minut na páru.
  2. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme vařit do osolené vody na 25 minut.
  3. Poté slijeme vodu a brambory s mrkví osolíme, přidáme lžíci rostlinného másla a trochu rýžové smetany a pořádně rozšťoucháme.
  4. Pokud je třeba, můžeme přidat více smetany nebo másla.
Pangas s bramborovo-mrkvovou kaší
Pangas s bramborovo-mrkvovou kaší