Šárka Zajíčková 10 min. 40 min.

S nástupem podzimu se pečlivě zásobuju dýněmi a připravuju je na stovku různých způsobů. Jen tak si přece člověk dokonale užije sezónní surovinu, kterou tak miluje. 🙂 Pečená dýně je velmi jednoduchá a rychlá na přípravu. Můžete si ji dát k pečenému masu nebo ji sníst jen tak, jako to dělám já.

Suroviny:

  • 1 dýně hokkaidó
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • pár snítek čerstvého tymiánu

Postup:

  1. Dýni pořádně omyjeme a nakrájíme na menší kostky.
  2. Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme na něj dýni.
  3. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a přidáme tymián.
  4. Pečeme na 180 stupňů Celsia přibližně 40 minut.
Pečená dýně s tymiánem