Šárka Zajíčková 5 min. 30 min.

Polévka plná kořenové zeleniny je výborná, pokud máte období, kdy vás střevní problémy trápí více než obvykle a také tehdy, pokud na vás něco leze. Tato polévka je dobrá a navíc i snadno stravitelná.

Polévka z kořenové zeleniny

Suroviny:

  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • rýžové nudle
  • sůl
  • petrželka

Postup:

  1. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Do hrnce přidáme lžičku rostlinného oleje, na kterém potom krátce orestujeme zeleninu.
  3. Po chvíli zalijeme 1 – 2 litry vody a přivedeme k varu.
  4. Polévku osolíme, a jakmile je zelenina měkká, přidáme rýžové nudle. Těm stačí 5 minut a jsou uvařené.
  5. Na talíři ještě ozdobíme trochou petrželky.
Polévka z kořenové zeleniny
Polévka s kořenovou zeleninou