Šárka Zajíčková 5 min. 10 min.

Sumeček mořský je výborná šťavnatá ryba, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Patří k těm tučnějším rybám, stejně jako losos, ale přesto není těžká na trávení. A v kombinaci s pečenou bramborou je to velká lahůdka. 🙂

Sumeček africký

Suroviny:

  • 1 filet sumečka afrického
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvé oregano
  • provensálské koření
  • brambory

Postup:

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a uděláme do nich zářezy přibližně do ¾ jejich výšky. Brambory osolíme a posypeme provensálským kořením.
  2. Troubu předehřejeme na 140 stupňů Celsia a brambory pečeme 60 – 90 minut.
  3. Pánev pokapeme trochou olivového oleje a zprudka na něm osmahneme rybu. Z každé strany opékejte max. 5 minut.
  4. Nakonec rybu ještě lehce posolíme. Podáváme s čerstvým oreganem a pečenými brambory.