Šárka Zajíčková 10 min. 60 min.

Pokud se vám nechce stát dlouho u plotny a máte chuť na něco hutného a sytého, tento eintopf by vám mohl padnout do noty. Připravovat ho můžete v klasickém hrnci, ale mnohem lepší je, pokud použijete papiňák nebo multifunkční hrnec, který nabízí funkci dušení masa a zeleniny. Já zvolila třetí možnost. Pokud se rozhodnete připravovat maso v běžném hrnci, bude potřeba směs pravidelně míchat a podlévat, aby se vám směs nepřichytila. Stejně jako u ostatních jídel, které neobsahují cibuli a maso, doporučuju pořádně okořenit. Já se tentokrát opravdu nebála (zvlášť co se týče gulášové papriky) a výsledná chuť byla skvělá.

Vepřové s mrkví a bramborem

Suroviny:

  • 200 g vepřové krkovice
  • 4 střední mrkve
  • 6 brambor
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • gulášová paprika
  • petržel
  • oregano
  • tymián
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky.
  2. Brambory i mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky.
  3. Do hrnce nalijeme trochu rostlinného oleje a přidáme maso, mrkev i brambory.
  4. Pokud budeme směs připravovat v klasickém hrnci, přidáme asi sklenku vody. Přidáme rovnou i všechno koření, promícháme, přiklopíme a necháme dusit.
  5. Směs dusíme asi hodinu, nebo dokud maso není měkké.
  6. Před podáváním ještě posypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou.
Vepřové s mrkví a bramborem
Vepřové s mrkví a bramborem