Šárka Zajíčková 5 min. 5 min.

Ulehli jste s virózou a potřebujete se co nejdříve vykurýrovat? Nebo se chcete jen příjemně zahřát a podpořit svou obranyschopnost proti okolním bacilům? Se vším vám pomůže čerstvý zázvor, který je pokládán za přírodní antibiotikum. Přidáním citrónu dodáte potřebný vitamin C i skvělou chuť. Pokud chcete čaj osladit, sáhněte třeba po třtinovém cukru. Med, který se běžně do tohoto čaje přidává, během eliminační fáze i v případě zvýšené citlivosti na fruktózu, raději vynechte.

Suroviny:

  • zázvor
  • citrón
  • 1 l vody
  • třtinový cukr

Postup:

  1. Kořen zázvoru o velikosti palce oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a vložíme do konvice.
  2. Zázvor zalijeme vroucí vodou a přidáme vymačkanou šťávu z ½ citrónu.
  3. Podle chuti osladíme třtinovým cukrem.
Zázvorový čaj s citrónem