Šárka Zajíčková 5 min. 10 min.

Salát ze zeleniny, tuňáka a vařeného vejce je lehké a zároveň syté jídlo, které je ideální do teplejších dnů. Zeleninu si můžete namíchat podle svého gusta (např. ředkvičky, cuketa, paprika, mrkev, fenykl, baby špenát, rukola, polníček…) ale já se v tomto případě nejraději držím osvědčené klasiky – listového salátu, rajčat a okurky.

Zeleninový salát s tuňákem a vajíčkem

Suroviny:

  • cca 1/3 hlávkového nebo ledového salátu
  • 3 rajčata
  • kousek okurky
  • tuňák ve vlastní šťávě
  • 2 vejce
  • sůl
  • barevný pepř
  • olivový olej
  • citrónová šťáva

Postup:

  1. Vejce dáme do hrnce s vodou a uvaříme je natvrdo.
  2. Připravíme si misku, ze které budeme salát jíst a dáme do ní opláchnuté a natrhané listy salátu.
  3. Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata také pokrájíme na menší kousky.
  4. Tuňáka, okurku i rajčata přidáme do misky.
  5. Nakonec zbavíme uvařená vejce skořápek a pokrájíme je na čtvrtiny.
  6. Připravíme si zálivku ze dvou lžic citrónové šťávy, jedné lžíce olivového oleje, špetky soli a barevného pepře.
  7. Těsně před podáváním salát pokapeme připravenou zálivkou a můžeme se pustit do jídla.
Zeleninový salát s tuňákem a vajíčkem
Zeleninový salát s tuňákem a vařeným vejcem