Šárka Zajíčková 10 min. 15 min.

Mám pro vás další recept ze série domácích granol, které skvěle chutnají s bezlaktózovým jogurtem, rostlinným mlékem i jen tak samotné. Tentokrát jsem dala dohromady směs, která mi evokuje pohádkový vánoční čas. Ideální kombinace pro zimní snídaně a svačinky. 🙂

Zimní granola

Suroviny:

  • 300 g jemných ovesných vloček
  • 100 g třtinového cukru
  • 20 g mandlí
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g sušených brusinek
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • skořice
  • sušený zázvor
  • špetka soli
  • 3 lžíce kokosového tuku
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 4 lžíce pomerančové šťávy

Postup:

  1. Mandle a vlašské oříšky nasekáme nahrubo.
  2. Do mísy dáme veškeré suroviny a pořádně promícháme.
  3. Směs rovnoměrně vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20 – 30 minut na 170 stupňů Celsia. Granolu po celou dobu hlídáme a průběžně obracíme, aby se nespálila.
Zimní granola
Zimní granola s ořechy