Šárka Jirchářová 5 - 35 min. 60 min.

Pokud jste zvyklí jíst pravidelně pečivo, můžete být po přechodu na stravu bez lepku trochu rozčarovaní. Kupované bezlepkové pečivo není chuťově moc dobré a dost leze do peněz. Řešením je upéct si pečivo vlastní. Víte, co do pečiva dáváte, ušetříte peníze a navíc můžete mít dobrý pocit z toho, že jste si upekli vlastní chleba.

Bezlepkový chléb s lněným semínkem

Suroviny:

  • 50 g tapiokového škrobu
  • 50 g kukuřičné mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 150 g rýžové mouky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 3 lžíce pomletého lněného semínka
  • 2 lžičky kmínu
  • 300 ml vody

Postup:

  1. Veškeré suroviny vložíme do mísy a pořádně promícháme.
  2. Směs můžeme nechat půl hodinky v teple vykynout, nebo můžeme těsto rovnou nalít do formy na chléb. Já jsem použila silikonovou formu určenou na biskupský chlebíček.
  3. Pečeme na 175 stupňů Celsia přibližně hodinu. Během pečení je dobré chléb kontrolovat, aby se nám nespálil.
Bezlepkový chléb
Bezlepkový chléb s lněným semínkem