Skořicové šneky jsem vždycky milovala a pravidelně jsem je dělávala z klasického listového těsta. Kvůli eliminační fázi low-FODMAP diety jsem však musela ze stravy úplně vyřadit lepek. Svých skořicových šneků jsem se přesto nehodlala vzdát. 🙂 A tak jsem si koupila bezlepkové listové těsto a pustila se do toho. Chuť i výsledný vzhled bezlepkových šneků se od těch klasických trochu liší, ale přesto jsou moc dobré. K odpolednímu čaji jsou jako dělané. 🙂
Suroviny:
- 1 balení bezlepkového listového těsta
- 2 lžíce rostlinného tuku
- 2 lžíce mleté skořice
- 10 mletých mandlí
- 4 lžíce krupicového cukru
Postup:
- Listové těsto vyválíme na tenkou placku tak, aby měla obdélníkový tvar.
- Rostlinný tuk si necháme rozehřát a poté do něj zamícháme skořici, mleté mandle a cukr. Všechno pořádně promícháme.
- Směsí potřeme celý povrch těsta a snažíme se dostat i do rohů.
- Těsto zarolujeme a postupně nožem ukrajujeme přibližně 0, 5 cm plátky.
- Plech vyložíme pečícím papírem a šneky na něj opatrně pokládáme. Mezi jednotlivými kousky nechávejte centimetrovou mezeru, protože při pečení šneci lehce zvětší svůj objem.
- Pečeme na 175 stupňů Celsia přibližně 30 minut.