Salát ze zeleniny, tuňáka a vařeného vejce je lehké a zároveň syté jídlo, které je ideální do teplejších dnů. Zeleninu si můžete namíchat podle svého gusta (např. ředkvičky, cuketa, paprika, mrkev, fenykl, baby špenát, rukola, polníček…) ale já se v tomto případě nejraději držím osvědčené klasiky – listového salátu, rajčat a okurky.
Suroviny:
- cca 1/3 hlávkového nebo ledového salátu
- 3 rajčata
- kousek okurky
- tuňák ve vlastní šťávě
- 2 vejce
- sůl
- barevný pepř
- olivový olej
- citrónová šťáva
Postup:
- Vejce dáme do hrnce s vodou a uvaříme je natvrdo.
- Připravíme si misku, ze které budeme salát jíst a dáme do ní opláchnuté a natrhané listy salátu.
- Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata také pokrájíme na menší kousky.
- Tuňáka, okurku i rajčata přidáme do misky.
- Nakonec zbavíme uvařená vejce skořápek a pokrájíme je na čtvrtiny.
- Připravíme si zálivku ze dvou lžic citrónové šťávy, jedné lžíce olivového oleje, špetky soli a barevného pepře.
- Těsně před podáváním salát pokapeme připravenou zálivkou a můžeme se pustit do jídla.