I zdánlivě „nebezpečnou“ věc, jako je pizza, lze udělat LOW-FODMAP. Stačí použít bezlepkové listové těsto, sýr bez laktózy a suroviny, které splňují pravidla LOW-FODMAP diety. Kombinace šunky a ananasu chutná výborně. Skvělé je, že bezlepkové listové těsto není chuťově příliš rozdílné od toho klasického lepkového. Sehnat ho můžete v supermarketech a hypermarketech, ale také v obchodech se zdravou výživou.
Suroviny:
- 1 bezlepkové listové těsto bez laktózy
- 1 konzerva krájených rajčat
- sůl
- pepř
- oregano
- bazalka
- 200 g kuřecí šunky
- čerstvý nebo konzervovaný ananas
- 100 g eidamu bez laktózy
Postup:
- Listové těsto rozválíme tak, aby se nám krásně vešlo na plech.
- Na několika místech těsto propícháme vidličkou.
- Rajčatovou konzervu vlijeme do misky, osolíme, opepříme a přidáme oregano a bazalku.
- Pořádně promícháme a rovnoměrně nalijeme na připravené těsto.
- Na rajčata navrstvíme natrhanou šunku na menší kousky, dále kousky ananasu a zakončíme kousky eidamu.
- Pizzu dáme zapéct na 180 stupňů přibližně na 30 minut.