Mám pro vás další recept ze série domácích granol, které skvěle chutnají s bezlaktózovým jogurtem, rostlinným mlékem i jen tak samotné. Tentokrát jsem dala dohromady směs, která mi evokuje pohádkový vánoční čas. Ideální kombinace pro zimní snídaně a svačinky. 🙂
Suroviny:
- 300 g jemných ovesných vloček
- 100 g třtinového cukru
- 20 g mandlí
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g sušených brusinek
- 3 lžíce strouhaného kokosu
- skořice
- sušený zázvor
- špetka soli
- 3 lžíce kokosového tuku
- 3 lžíce rýžového sirupu
- 4 lžíce pomerančové šťávy
Postup:
- Mandle a vlašské oříšky nasekáme nahrubo.
- Do mísy dáme veškeré suroviny a pořádně promícháme.
- Směs rovnoměrně vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20 – 30 minut na 170 stupňů Celsia. Granolu po celou dobu hlídáme a průběžně obracíme, aby se nespálila.
Je fantastická, když jsem dělala první várku, tak jsem raději ubrala cukru, ořechů i brusinek, protože jsem měla strach, jestli mi ty věci sednou a hotovou směs přisypala občas trochu do kaše, kterou nejčastěji snídám (jáhlová, čiroková, rýžová, pohanková atd. s rostlinným mlékem) a byla to pecka – úplně tu kaši vylepšila. Chystám se na další várku, protože ta první už je pryč 😀 . Moc děkuji za receptík 🙂 . Můžu jen doporučit.
Mám velkou radost, že vám granola chutná. 🙂 Množství ořechů a brusinek si určitě můžete snížit podle sebe, stejně tak i koření. Do kaše jsem si granolu ještě nedávala, ale určitě to brzy zkusím. Díky za super tip! 🙂