Piškoty jsou ideální svačinkou na cesty. Stačí jich pár hodit do kabelky, a když vás přepadne hlad, tak víte, že máte po ruce snack, který splňuje požadavky LOW-FODMAP diety a ještě vás zasytí. Bezlepkové piškoty se ale hodí také do jogurtu, pudinku nebo třeba k čaji. Já osobně si piškoty dělám alespoň 1x týdně, protože jsem na nich závislá. Nečekejte ale chuť klasických piškotů, které znáte z obchodů. Tyto piškoty chutnají spíš jako sušenky.
Suroviny:
- 2 vejce
- 40 g moučkového cukru
- 55 g cukru krupice
- 100 g rýžové mouky
- 35 g kukuřičné mouky
- špetka soli
Postup:
- Nejprve z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Poté žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme k nim mouky, špetku soli a bílky.
- Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé kopečky. Pečeme na 170 stupňů Celsia 15 minut.