Když máte ráno více času a chcete se rozmazlit opravdu hodně dobrou snídaní, udělejte si lívance. Tyto z rýžové mouky jsou krásně nadýchané a chutnají opravdu luxusně. Olej doporučuju použít oříškový, protože lívancům dodá jejich typickou chuť. Zkusit můžete ale i kokosový, bude vám ho ale stačit trochu méně, přibližně 2 lžičky.
Suroviny:
- 150 g rýžové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vejce
- 1 a 1/2 lžíce oleje z vlašských oříšků
- 3 lžíce třtinového cukru
- 100 ml mléka bez laktózy
- rostlinný olej
Postup:
- Nejprve vyšleháme bílek.
- Poté v míse smícháme rýžovou mouku s práškem do pečiva, žloutek, olej, cukr a mléko.
- Pořádně zamícháme, aby nám vzniklo hladké těsto.
- Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný bílek.
- Rozehřejeme si palačinkovou pánev a lehce ji omastíme rostlinným olejem. Skvěle funguje olej ve spreji.
- Na pánvi pak smažíme malé lívanečky.
- Na talíři je ozdobíme pokrájeným banánem a javorovým sirupem.