Lívance s banánem a javorovým sirupem

Lívance s banánem a javovorovým sirupem

Když máte ráno více času a chcete se rozmazlit opravdu hodně dobrou snídaní, udělejte si lívance. Tyto z rýžové mouky jsou krásně nadýchané a chutnají opravdu luxusně. Olej doporučuju použít oříškový, protože lívancům dodá jejich typickou chuť. Zkusit můžete ale i kokosový, bude vám ho ale stačit trochu méně, přibližně 2 lžičky.

Suroviny:

  • 150 g rýžové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1 a 1/2 lžíce oleje z vlašských oříšků
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 100 ml mléka bez laktózy
  • rostlinný olej

Postup:

  1. Nejprve vyšleháme bílek.
  2. Poté v míse smícháme rýžovou mouku s práškem do pečiva, žloutek, olej, cukr a mléko.
  3. Pořádně zamícháme, aby nám vzniklo hladké těsto.
  4. Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný bílek.
  5. Rozehřejeme si palačinkovou pánev a lehce ji omastíme rostlinným olejem. Skvěle funguje olej ve spreji.
  6. Na pánvi pak smažíme malé lívanečky.
  7. Na talíři je ozdobíme pokrájeným banánem a javorovým sirupem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *