Muffiny na všechny možné způsoby doslova miluju. Stále zkouším nové LOW-FODMAP suroviny a různě je kombinuju. Spojení mrkve a banánu se tentokrát opravdu povedlo. Uvedené množství surovin vystačí asi na 16 muffinů. Těsto při pečení trochu vyběhne, proto doporučuju plnit košíčky pouze do ¾ a nechat jim trochu místa, aby vám těsto nepřeteklo.
Suroviny:
- 2 zralé banány
- 2 mrkve
- 2 vejce
- 200 g cukru krupice
- 100 g rýžové mouky
- 200 g pohankové mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 5 lžic oleje z vlašských oříšků
- 250 ml ovesného mléka
- skořice
- špetka soli
Postup:
- Nejprve smícháme všechny sypké ingredience a postupně do nich vlijeme ovesné mléko, olej a rozklepneme vejce.
- Vymíchejte v hladké těsto pomocí ručního mixéru. Následně nalijte do forem na muffiny.
- Pečte na 180 stupňů Celsia asi 20 minut.