Pokud si chcete dát sytou snídani, která vás nabije energií, určitě vyzkoušejte ovesnou kaši. Je jednoduchá na přípravu a neskutečně dobrá. Já si ji ráda vychutnávám o víkendech, ale stihnete ji připravit i před tím, než půjdete do práce. Ovesnou kaši lze dělat na mnoho způsobů, a to i v LOW-FODMAP verzi. Dnes jsem k vločkám přidala bezlaktózové kravské mléko, které kaši zahustí více než rostlinná mléka. Také jsem sáhla po malinách, které kaši dodají perfektní sladkokyselou chuť.
Suroviny:
- 50 g jemných ovesných vloček
- 2 lžíce třtinového cukru
- 100 ml mléka bez laktózy nebo rostlinného mléka
- maliny (čerstvé nebo mražené)
Postup:
- Do hrnce dejte ovesné vločky, cukr a mléko.
- Přiveďte k varu a neustále míchejte. Jakmile se část mléka vypaří a kaše zhoustne, můžete stáhnout z plotny.
- Kaši nazdobte malinami a ihned podávejte. Pokud nemáte maliny, zkuste použít borůvky nebo banán.