Muffiny stejně tak jako bábovku nebo koláč můžete udělat na stovky způsobů. Kombinace máku, kokosu a banánu je příjemná a bude vám chutnat hlavně s černým čajem. Já použila jen 5 lžic máku, ale dle mého vkusu by muffiny snesly máku i víc. Takže se nemusíte bát trochu máku přidat. 🙂
Suroviny:
- 250 g rýžové mouky
- 100 g tapiokové mouky
- 50 g tapiokového škrobu
- 250 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 3 lžíce kokosu
- 5 lžic máku
- 1 rozmačkaný banán
- 5 lžic oleje z vlašských ořechů
- 300 ml rýžového mléka
Postup:
- Nejprve v míse smícháme všechny sypké suroviny.
- K nim pak postupně přidáme 2 vejce, rozmačkaný banán, olej a rýžové mléko a pořádně promícháme.
- Těsto nalijeme do připravených forem na muffiny.
- Pečeme na 180 stupňů Celsia asi 25 minut.
Dobrý den, jaký je prosím rozdíl mezi tapiokovou moukou a tapiokovým škrobem? Myslela jsem, že tapioková mouka = tapiokovoý škrob… Recept bych chtěla vyzkoušet, nerada bych dala jiné ingredience…
Děkuji.
Dobrý den, rozdíl je opravdu malý – tapioková mouka obsahuje 98 % škrobu a 2 % vody. Tapiokový škrob je prostě jen čistý škrob. 🙂 Při pečení se chovají podle mého názoru oba dva výrobky stejně, takže je jedno, zda použijete škrob nebo mouku.
Děkuji z aodpověď!