Bezlepkové muffiny s mákem a kokosem

Muffiny stejně tak jako bábovku nebo koláč můžete udělat na stovky způsobů. Kombinace máku, kokosu a banánu je příjemná a bude vám chutnat hlavně s černým čajem. Já použila jen 5 lžic máku, ale dle mého vkusu by muffiny snesly máku i víc. Takže se nemusíte bát trochu máku přidat. 🙂

Makové muffiny s kokosem

Suroviny:

  • 250 g rýžové mouky
  • 100 g tapiokové mouky
  • 50 g tapiokového škrobu
  • 250 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kokosu
  • 5 lžic máku
  • 1 rozmačkaný banán
  • 5 lžic oleje z vlašských ořechů
  • 300 ml rýžového mléka

Postup:

  1. Nejprve v míse smícháme všechny sypké suroviny.
  2. K nim pak postupně přidáme 2 vejce, rozmačkaný banán, olej a rýžové mléko a pořádně promícháme.
  3. Těsto nalijeme do připravených forem na muffiny.
  4. Pečeme na 180 stupňů Celsia asi 25 minut.
Makové muffiny s kokosem

3 komentáře

  1. Dobrý den, jaký je prosím rozdíl mezi tapiokovou moukou a tapiokovým škrobem? Myslela jsem, že tapioková mouka = tapiokovoý škrob… Recept bych chtěla vyzkoušet, nerada bych dala jiné ingredience…

    Děkuji.

    • Dobrý den, rozdíl je opravdu malý – tapioková mouka obsahuje 98 % škrobu a 2 % vody. Tapiokový škrob je prostě jen čistý škrob. 🙂 Při pečení se chovají podle mého názoru oba dva výrobky stejně, takže je jedno, zda použijete škrob nebo mouku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *