Na cuketách se mi líbí, že je můžete upravit snad na jakýkoliv způsob. Jsou výborné v zeleninových i masových směsích, dají se z nich vytvořit výborné placičky a skvělé jsou i jako součást moučníků. Buchta se skořicí byla krásně vlahá a přesto, že jsem cukety použila víc než dost, na chuti to nebylo ani trochu znát. Tento moučník tedy rozhodně doporučuju! 🙂
Suroviny:
- 3 hrnky strouhané cukety
- 2 hrnky rýžové mouky
- 1 hrnek čirokové mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce mleté skořice
- 3 vejce
- šťáva a kůra z 1 citrónu
- 1, 5 hrnku cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
Postup:
- V míse smícháme postupně všechny ingredience a pořádně promícháme.
- Plech vymažeme tukem a vysypeme rýžovou moukou.
- Těsto na plech vylijeme a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů Celsia přibližně 45 minut. Během pečení hlídáme, aby se nám buchta nespálila.
- Ještě než buchta vychladne, posypeme lehce moučkovým cukrem.
dobrý den, ty mouky musí být HLADKÉ ??? děkuji !
Dobrý den, buchtu jsem pekla zatím jen z hladké mouky, ale myslím, že nic nezkazíte ani hrubší moukou. 🙂