Hustá rajčatová polévka

Jestli máte rádi chuť rajčat a milujete rajčatové omáčky na všechny možné způsoby, určitě vám zachutná i tato extra hustá rajčatová polévka. Dokáže pořádně zasytit a zahřát na těle i na duši. 🙂 A jelikož v ní není cibule, česnek a ani další dráždivé suroviny, splňuje kritéria low-FODMAP na jedničku.

Hustá rajčatová polévka

Suroviny:

  • 1 balení rajčatového pyré
  • 3 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • sůl
  • cukr
  • pepř
  • petrželka
  • bezlepkové vlasové nudle

Postup:

  1. Mrkev i celer očistíme a nastrouháme najemno.
  2. Do hrnce dáme lžíci rostlinného oleje a nastrouhanou zeleninu na něm krátce orestujeme.
  3. Za chvíli přilijeme i rajčatové pyré a dolijeme cca 0, 5 litrem vody. Promícháme a necháme 10 minut povařit.
  4. Pak polévku osolíme, opepříme a osladíme cukrem. Množství cukru záleží na tom, jak moc je rajčatové pyré kyselé a také na tom, jak sladké polévky máte rádi.
  5. Zamícháme a necháme vařit dalších 20 minut.
  6. . Před koncem ještě přidáme hrstku bezlepkových vlasových nudlí. Ty stačí povařit přibližně 5 minut.
  7. Na talíři zdobíme čerstvou nebo sušenou petrželkou.
Hustá rajčatová polévka
Rajská polévka

4 komentáře

  1. Tak tohle jídlo zatím vede spolu s dušeným vepřovým a pohankovejma palačinkama!!! Je to neskutečně dobré, lehké, lahodné, husté a syté jídlo. Do 40 minut uvařené. Akorát na večeři. Aby poté nebyl hlad. Je to opravdu velmi dobré a nechybí tam překvapivě vůbec bazalka apod. koření. A žaludek si zatím nestěžuje. Tračník by to měl také zvládnout.
    Děkuju, paní Zajíčková, za recept.

  2. Dobrý den, prosím opravte surovin petržel v surovinách na celer. Děkuji. Hlavatá

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *