Jestli máte rádi chuť rajčat a milujete rajčatové omáčky na všechny možné způsoby, určitě vám zachutná i tato extra hustá rajčatová polévka. Dokáže pořádně zasytit a zahřát na těle i na duši. 🙂 A jelikož v ní není cibule, česnek a ani další dráždivé suroviny, splňuje kritéria low-FODMAP na jedničku.
Suroviny:
- 1 balení rajčatového pyré
- 3 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- cukr
- pepř
- petrželka
- bezlepkové vlasové nudle
Postup:
- Mrkev i celer očistíme a nastrouháme najemno.
- Do hrnce dáme lžíci rostlinného oleje a nastrouhanou zeleninu na něm krátce orestujeme.
- Za chvíli přilijeme i rajčatové pyré a dolijeme cca 0, 5 litrem vody. Promícháme a necháme 10 minut povařit.
- Pak polévku osolíme, opepříme a osladíme cukrem. Množství cukru záleží na tom, jak moc je rajčatové pyré kyselé a také na tom, jak sladké polévky máte rádi.
- Zamícháme a necháme vařit dalších 20 minut.
- . Před koncem ještě přidáme hrstku bezlepkových vlasových nudlí. Ty stačí povařit přibližně 5 minut.
- Na talíři zdobíme čerstvou nebo sušenou petrželkou.
Tak tohle jídlo zatím vede spolu s dušeným vepřovým a pohankovejma palačinkama!!! Je to neskutečně dobré, lehké, lahodné, husté a syté jídlo. Do 40 minut uvařené. Akorát na večeři. Aby poté nebyl hlad. Je to opravdu velmi dobré a nechybí tam překvapivě vůbec bazalka apod. koření. A žaludek si zatím nestěžuje. Tračník by to měl také zvládnout.
Děkuju, paní Zajíčková, za recept.
Jsem ráda, že vám chutná. Rajčatová polévka také patří mezi moje favority. 🙂
Dobrý den, prosím opravte surovin petržel v surovinách na celer. Děkuji. Hlavatá
Dobrý den Iveto, díky za upozornění, vůbec jsem si té chybky nevšimla. 🙂 Hned opravím.