Jáhlové kuličky se skořicí

Jáhlové kuličky se skořicí a pomerančovou kůrou mi připomínají svou chutí i vůní Vánoce. Jsou chutné, velmi dobře stravitelné a zároveň i dost syté. Můžete si je dát k snídani nebo jich pár sezobnout k svačině.

Jáhlové kuličky se skořicí

Suroviny:

  • 100 g jáhel
  • 300 ml mléka bez laktózy
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžičky skořice
  • 2 hrsti kandované pomerančové kůry
  • 2 hrsti mletých vlašských ořechů

Postup:

  1. Jáhly uvaříme v mléce. Vaříme na středním plameni a snažíme se pravidelně míchat, aby se nám nepřichytily na dno hrnce.
  2. Ve chvíli, kdy se tekutina vypaří, necháme jáhly vychladnout.
  3. Poté přidáme ke směsi rýžový sirup, skořici, mleté ořechy a kandovanou kůru.
  4. Tvoříme malé kuličky, které uchováváme v lednici, kde nám vydrží až 3 dny.

2 komentáře

  1. Dobrý den! Děkuji za krásnou stránku s inspirací! Chci se zeptat, jakou “funkci” má v receptech rýžový sirup, jestli lze něčím nahradit, nebo je nezbytný a vyplatí se ho pořídit. Děkuji za odpověď! Veronika

    • Dobrý den a moc děkuji. 🙂 Rýžový sirup slouží zejména jako sladidlo. Pokud je použitý v receptech na kuličky nebo nepečené vánoční cukroví, tak plní částečně i funkci tzv. “lepidla”, které ingredience krásně spojí. Určitě ale místo něj můžete použít i sirup javorový nebo jakékoliv jiné sladidlo. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *