Šárka Jirchářová 5 min. 20 min.

Jáhlové kuličky se skořicí a pomerančovou kůrou mi připomínají svou chutí i vůní Vánoce. Jsou chutné, velmi dobře stravitelné a zároveň i dost syté. Můžete si je dát k snídani nebo jich pár sezobnout k svačině.

Jáhlové kuličky se skořicí

Suroviny:

  • 100 g jáhel
  • 300 ml mléka bez laktózy
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 2 lžičky skořice
  • 2 hrsti kandované pomerančové kůry
  • 2 hrsti mletých vlašských ořechů

Postup:

  1. Jáhly uvaříme v mléce. Vaříme na středním plameni a snažíme se pravidelně míchat, aby se nám nepřichytily na dno hrnce.
  2. Ve chvíli, kdy se tekutina vypaří, necháme jáhly vychladnout.
  3. Poté přidáme ke směsi rýžový sirup, skořici, mleté ořechy a kandovanou kůru.
  4. Tvoříme malé kuličky, které uchováváme v lednici, kde nám vydrží až 3 dny.