Jáhlové kuličky se skořicí a pomerančovou kůrou mi připomínají svou chutí i vůní Vánoce. Jsou chutné, velmi dobře stravitelné a zároveň i dost syté. Můžete si je dát k snídani nebo jich pár sezobnout k svačině.
Suroviny:
- 100 g jáhel
- 300 ml mléka bez laktózy
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 2 lžičky skořice
- 2 hrsti kandované pomerančové kůry
- 2 hrsti mletých vlašských ořechů
Postup:
- Jáhly uvaříme v mléce. Vaříme na středním plameni a snažíme se pravidelně míchat, aby se nám nepřichytily na dno hrnce.
- Ve chvíli, kdy se tekutina vypaří, necháme jáhly vychladnout.
- Poté přidáme ke směsi rýžový sirup, skořici, mleté ořechy a kandovanou kůru.
- Tvoříme malé kuličky, které uchováváme v lednici, kde nám vydrží až 3 dny.
Dobrý den! Děkuji za krásnou stránku s inspirací! Chci se zeptat, jakou „funkci“ má v receptech rýžový sirup, jestli lze něčím nahradit, nebo je nezbytný a vyplatí se ho pořídit. Děkuji za odpověď! Veronika
Dobrý den a moc děkuji. 🙂 Rýžový sirup slouží zejména jako sladidlo. Pokud je použitý v receptech na kuličky nebo nepečené vánoční cukroví, tak plní částečně i funkci tzv. „lepidla“, které ingredience krásně spojí. Určitě ale místo něj můžete použít i sirup javorový nebo jakékoliv jiné sladidlo. 🙂