Jáhlové placičky jsou výborné jako příloha k různým omáčkám nebo jako chuťovka k vínu. Rozhodně se nebojte přidat do placiček hodně bylinek i parmazánu. Jáhly mají tu vlastnost natahovat do sebe chutě a tak je třeba se nebát výraznějšího ochucení.
Suroviny:
- 200 g jáhel
- 500 ml vody
- 3 lžíce rýžové mouky
- 5 lžic nastrouhaného parmazánu
- 1 vejce
- 1 lžička kurkumy
- sůl
- 3 lžíce bylinkové směsi Devět sil (bazalka, kopr, dobromysl, estragon, libeček, pažitka, petržel, tymián, yzop)
Postup:
- Jáhly vaříme v 500 ml vody 10 – 15 minut doměkka a necháme je vychladnout.
- Když mají jáhly pokojovou teplotu, přidáme k nim vejce, rýžovou mouku, nastrouhaný parmazán, sůl, kurkumu a bylinky.
- Ze vzniklé hmoty tvoříme v ruce malé placičky a pokládáme je na plech, který jsme si předtím vyložili pečícím papírem.
- Pečeme přibližně 30 minut na 175 °C.