Krémová zeleninová polévka

Superrychlá a jednoduchá polévka je moc dobrá a skvěle zasytí. Pokud chcete, můžete si ji ozdobit rýžovou nebo ovesnou smetanou. Pro větší zjemnění je možné nalít smetanu přímo do polévky.

Suroviny:

  • 8 brambor
  • 6 středně velkých mrkví
  • 1/2 většího celeru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 l vody
  • 0,5 lžičky sušeného zázvoru
  • 1 lžička čerstvé nebo sušené petrželky
  • 2 lžičky čerstvého nebo sušeného libečku
  • sůl

Postup:

  1. Brambory, mrkev i celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Na rostlinném oleji zeleninu krátce orestujeme a zalijeme vroucí vodou. Osolíme, přidáme zázvor a vaříme cca 30 minut.
  3. Polévku ochutíme zelenými bylinkami, stáhneme z plotýnky a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  4. Před podáváním můžete polévku ozdobit rýžovou smetanou.

2 komentáře

  1. Dobrý den,paní Šárko,
    můžu krémovou zeleninovou polévku i zamrazit???Zkoušela jsem dnes poprvé a je vynikající,ale je jí moc :-).
    Děkuji za odpověď a přeji krásný den.
    Jitka Nášelová

    • Dobrý den Jitko, to mě těší, že vám chutná. 🙂 Zamrazit ji určitě můžete. A pokud ji v krabičce pořádně zavřete, aby nechytila pachy ostatních potravin v mrazáku, tak by měla být pořád stejně dobrá. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *