Další ze série mých oblíbených ovesných kaší. Tentokrát jsem sáhla po rýžovém mléku a na ozdobení použila borůvky a para ořechy. Kaše sice nebyla tak hustá jako z kravského mléka bez laktózy, ale to vůbec nevadilo. Pokud byste ale přecejen chtěli kaši hustší, doporučuju lehce ubrat na mléku nebo naopak přidat na vločkách. Chuť kaše byla moc dobrá a para ořechy ji příjemně ozvláštnily.
Suroviny:
- 50 g jemných ovesných vloček
- 100 ml rýžového mléka
- 3 lžíce třtinového cukru
- borůvky (čerstvé nebo mražené)
- 3 para ořechy
Postup:
- V hrnci přiveďte k varu ovesné vločky, cukr a rýžové mléko.
- Nezapomínejte pravidelně míchat, aby se vám vločky nepřichytily.
- Jakmile se část mléka vypaří a kaše zhoustne, můžete kaši stáhnout z plotny.
- Ozdobte borůvkami a sekanými para ořechy a ihned podávejte.