Banánový chlebíček s vlašskými ořechy chutná naprosto božsky. Díky banánům je krásně vlahý. A jelikož na chuti není vůbec poznat, že se jedná o bezlepkový moučník, nepohrdne jím ani ten, kdo se lepku vyhýbat nemusí. 🙂
Suroviny:
- 3 banány
- 250 g rýžové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 200 g krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 lžíce skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 100 g másla bez laktózy
- 3 vejce
- 150 ml vody
- 50 g nasekaných vlašských ořechů
Postup:
- Banány oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- Do mísy nasypeme mouky, prášek do pečiva, cukr, sůl a skořici a promícháme.
- K sypkým ingrediencím přidáme rozmačkané banány, vodu, vanilkový extrakt, vejce, rozpuštěné máslo a opět pořádně zamícháme.
- Nakonec do těsta přidáme nahrubo nasekané vlašské ořechy.
- Těsto nalijeme do formy na chléb a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů Celsia.
Dobrý den,
tento recept je opravdu vynikající a doporučuji ho všem. U nás doma měl úspěch jak u dvouletého prcka, tak i manžela.
Dobrý den Terezo, jsem moc ráda, že všem chlebíček chutnal. 🙂
Je to ohromné vedieť že nie som v tom sama a mám sa s kým poradiť.