Ryby jsou pro výborným zdrojem bílkovin, a pokud je správně připravíme, jsou i velmi dobře stravitelné. Můžete je buď péct v troubě, dusit na páře nebo zprudka opéct na pánvi. Já jsem tentokrát zvolila druhou variantu a pangase připravila na páře. Příloha ve formě kaše z brambor a mrkve rybu skvěle doplnila. Kaši je ale potřeba dostatečně osolit, aby nebyla díky mrkvi příliš sladká. Toto jídlo je jednoduché na přípravu a velmi dobře stravitelné.
Suroviny:
- 1 filet pangase
 - 4 brambory
 - 1 střední mrkev
 - 50 ml rýžové smetany
 - 1 lžíce rostlinného másla
 - sůl
 - pepř
 - provensálské koření
 - petrželka
 
Postup:
- Nejprve pangase osolíme, posypeme bylinkami a dáme ho dusit na 20 minut na páru.
 - Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme vařit do osolené vody na 25 minut.
 - Poté slijeme vodu a brambory s mrkví osolíme, přidáme lžíci rostlinného másla a trochu rýžové smetany a pořádně rozšťoucháme.
 - Pokud je třeba, můžeme přidat více smetany nebo másla.
 

        


