Ryby jsou pro výborným zdrojem bílkovin, a pokud je správně připravíme, jsou i velmi dobře stravitelné. Můžete je buď péct v troubě, dusit na páře nebo zprudka opéct na pánvi. Já jsem tentokrát zvolila druhou variantu a pangase připravila na páře. Příloha ve formě kaše z brambor a mrkve rybu skvěle doplnila. Kaši je ale potřeba dostatečně osolit, aby nebyla díky mrkvi příliš sladká. Toto jídlo je jednoduché na přípravu a velmi dobře stravitelné.
Suroviny:
- 1 filet pangase
- 4 brambory
- 1 střední mrkev
- 50 ml rýžové smetany
- 1 lžíce rostlinného másla
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- petrželka
Postup:
- Nejprve pangase osolíme, posypeme bylinkami a dáme ho dusit na 20 minut na páru.
- Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme vařit do osolené vody na 25 minut.
- Poté slijeme vodu a brambory s mrkví osolíme, přidáme lžíci rostlinného másla a trochu rýžové smetany a pořádně rozšťoucháme.
- Pokud je třeba, můžeme přidat více smetany nebo másla.