Máte chuť na něco lehkého, co vás zasytí bez pocitu těžkosti v žaludku a ještě uspokojí vaše chuťové pohárky? Marinované tofu díky čerstvému zázvoru, kurkumě, uzené paprice, sójové a rybí omáčce získá specifickou lehce pikantní chuť. A co k tomu? Hotovou směs doplňte nejlépe rýží nebo rýžovými nudlemi.
Suroviny:
- 1 balení klasického tofu
- špetka soli
- špetka pepře
- 2 lžíce bílé sójové omáčky bez lepku
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžičky strouhaného zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička uzené papriky
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 bok choy
- 1 menší konzerva bambusových výhonků
- 1 lžička česnekového oleje
- 1 lžička sezamových semínek
Postup:
- Tofu nakrájíme na kostky a vložíme do misky. Přidáme sójovou a rybí omáčku, nastrouhaný zázvor, sůl, pepř, javorový sirup, kurkumu a uzenou papriku, pořádně promícháme a necháme 2 hodiny marinovat v lednici.
- Mrkev i cuketu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Bok choy opláchneme a také pokrájíme na tenké nudličky.
- Tofu osmahneme na lžičce česnekového oleje. Stačí 2 minuty z každé strany. Jakmile je tofu osmažené, vyndáme ho a na pánev přihodíme všechnu zeleninu.
- Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme trochu sójové omáčky, podlijeme trochou vody a dusíme 10 – 15 minut.
- Podáváme s rýží a posypané sezamovými semínky.