Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 45 minut
Bábovka je naprostá klasika, která se dá udělat na mnoho způsobů – s kakaem, oříšky, citrónem nebo třeba s kokosem. Kombinace kakaa a kokosu nikdy nezklame a perfektně uspokojí chuť na sladké. Výborně chutná třeba s čajem. Já ji zapíjela kokosovo-čokoládovým rostlinným mlékem a byla to lahůdka. Dovnitř bábovky jsem však tentokrát nepoužila žádné mléko a vystačila si pouze s vodou. Na výsledku to ale nebylo vůbec znát. Formu na bábovku používám silikonovou, kterou není potřeba vymazávat a vysypávat. Pokud byste používali klasickou, vymažte ji rostlinným máslem a vysypte jakoukoliv bezlepkovou moukou nebo v tomto případě třeba kokosem.
Suroviny:
- 4 vejce
- 200 moučkového cukru
- 3 lžíce kokosového oleje
- 1 prášek do pečiva
- 200 g rýžové mouky
- 100 g tapiokové mouky
- 3 lžíce kokosu
- 2 lžíce kakaa
- 100 ml vody
Postup:
- Začneme tím, že vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
- Postupně pak přidáváme kokosový olej, obě mouky, prášek do pečiva, kokos a kakao.
- Vše rozmixujeme ručním mixérem dohladka. Podle konzistence pak přiléváme vodu.
- Mně stačilo 100 ml, ale pokud by se vám zdálo těsto příliš husté, můžete ještě trochu přidat.
- Ve chvíli, kdy jsme s konzistencí těsta spokojení, nalijeme ho do připravené formy.
- Pečeme na 180 stupňů Celsia přibližně 45 minut.
- Zda je těsto upečené, si jednoduše zkontrolujete zapíchnutím dřevěné špejle.
- Pokud je špejle po vyjmutí suchá a nemá na sobě přilepené kousky těsta, je bábovka upečená.
- Po zchladnutí bábovku vyndáme z formy a na závěr ještě poprášíme moučkovým cukrem.