Jemné piškotové těsto s čerstvým ovocem přelité malým množstvím želatiny se příjemně rozplývá na jazyku. Piškot je téměř k nerozeznání od klasické „lepkové“ verze, a proto bude chutnat i těm, kteří se glutenu nevyhýbají.
Suroviny:
- 200 g cukru krupice
- 5 vajec
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 140 g rýžové mouky
- 40 g čirokové mouky
- 2 lžíce vody
- kvalitní jahodová marmeláda
- 1 balíček práškové želatiny
- 200 g čerstvých jahod
- 100 g čerstvých malin
- 100 g čerstvých borůvek
Postup:
- Vejce s cukrem pořádně vyšleháme.
- Ke směsi přidáme oba druhy mouky, pudinkový prášek a vodu. Promícháme a vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech.
- Pečeme 15 minut na 200 °C.
- Těsto necháme úplně vychladnout a poté ho pomažeme vrstvou jahodové marmelády. Množství záleží na tom, jak moc jste na sladké. 🙂
- Na vrstvu marmelády klademe čerstvé ovoce. Maliny a borůvky vcelku, jahody pokrájené na plátky.
- V hrnci si připravíme želatinu, kterou nakonec ovoce přelijeme. Bude nám stačit jen opravdu malé množství, aby se ovoce jen lehce obalilo.
Dobry den, zelatina je povolena? ja jsem pred foodmap pouzivala agar jako zdravejsi variantu- dcerka potom zvracela- a ted sem prekvapena, ze zelatina ano dokonce v eliminacni fazi?
Ano, želatina je povolená stejně jako agar.
Šarko,moc dobry, jednoduchy zakusek, dekuji za recept:-).
Děkuju, jsem moc ráda, že vám piškot chutnal. 🙂