Karbanátky z brokolice a uzeného tofu chutnají skvěle s vařeným bramborem i s bramborovou kaší. Poslouží vám jako lehký oběd či večeře.
Suroviny:
- 1/2 brokolice
- 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 balení uzeného tofu
- 1 lžíce lněných semínek
- 2 lžíce kukuřičné strouhanky
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 1 lžička majoránky
- brambory
- kmín
Postup:
- Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme krátce na páře. Uvařenou brokolici pak rozmačkáme vidličkou.
- Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme cca na 20 minut vařit se solí a kmínem.
- Uzeného tofu vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši.
- V míse smícháme brokolici, tofu, jemné ovesné vločky, lněné semínko, strouhanku, vejce, sůl, pepř, majoránku a olej. Směs pořádně promícháme.
- Z hmoty tvarujeme karbanátky a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme na 180 stupňů Celsia cca 40 minut (dokud karbanátky nezezlátnou).
- Karbanátky podáváme společně s vařenými brambory.