Když se řekne bramborový salát, většina z nás si představí hutný salát plný majonézy, který si obvykle vychutnáváme o Štědrém večeru. Bramborový salát lze ale připravit na mnoho různých způsobů a to i ve stylu Low-FODMAP. Sytý a zároveň lehký salát vytvoříme přidáním uzeného lososa a listového salátu. Svěží dip s koprem perfektně doplňuje chuť lososa.
Suroviny:
- 0,5 kg nových brambor
- sůl
- 100 g uzeného lososa
- pár listů salátu lollo biondo
- 1 balení zakysané bezlaktózové smetany
- pár snítek čerstvého kopru
- pár kapek citrónové šťávy
Postup:
- Brambory pokrájíme na stejné velké kusy a i se slupkou je dáme vařit.
- Uvařené brambory slijeme a necháme vychladnout.
- Do mísy vsypeme zchladlé brambory, přidáme opraný a natrhaný salát lollo biondo a přidáme i uzeného lososa.
- Nakonec si připravíme dip ze zakysané smetany bez laktózy, soli, citrónové šťávy a kopru, který nasekáme najemno.